Leestip van de dag – zondag 27 jan 2019

Nederlands katholiek mediakanaal gelanceerd

Nederlandse mediakanaal ‘Katholiek Vandaag’ wil met videoproducties en live-uitzendingen op sociale media een jonge generatie katholieken inspireren.

Deze week werd het nieuwe Nederlandse mediakanaal Katholiek Vandaag gelanceerd. Met een wekelijks nieuwsoverzicht over paus Franciscus en het Vaticaan en een talkshow die elke donderdagavond vanuit een lokale geloofsgemeenschap via Facebook wordt uitgezonden, wil het kanaal de band tussen gelovigen in Nederland en Vlaanderen versterken. We willen mensen letterlijk helpen om vandaag katholiek te zijn, verduidelijkt mediapriester Roderick Vonhögen. Het is in onze samenleving niet makkelijk je geloof te beleven. Zeker niet voor de generatie jonge ouders, de dertigers en de veertigers. Ze staan er vaak alleen voor. Ons hoofddoel is daarom katholieken met elkaar te verbinden, zowel lokaal als met de wereldkerk. En dat kan heel goed via sociale media, soms nog beter dan via de bestaande kanalen in krant of op televisie.

De lancering van Katholiek Vandaag valt niet toevallig samen met de Wereldjongerendagen (WJD) in Panama-Stad, waar paus Franciscus met naar schatting een miljoen jongeren uit de hele wereld de komende dagen bijeen is. In ons eerste nieuwsprogramma kunnen we zo meteen de enorme vitaliteit van katholieke gelovigen laten zien.

Katholiek Vandaag wil zoveel mogelijk samenwerken met bestaande organisaties en initiatieven. Er zijn gelukkig nog heel wat katholieke organisaties actief in het Nederlandse taalgebied, ook in de media. Wij willen de mooie initiatieven die er zijn versterken en via sociale media helpen te verspreiden. Voor het wekelijkse nieuwsoverzicht werken we bijvoorbeeld samen met het Nederlands Dagblad en verwijzen we naar berichtgeving van het Vlaamse Kerknet.

Katholiek Vandaag is te vinden op een eigen website en op Facebook, Twitter, YouTube en Instagram.

Bezoek de website voor Katholiek Vandaag: klik hier.

Bron: Katholiek Vandaag / Kerknet.be