Leestips dag na dag

2 februari 2018

Wat betekent de Opdracht van de Heer in de tempel op Lichtmis ?

Maria-Lichtmis wordt gevierd met kaarsen en pannenkoeken. Voor christenen is Jezus het Licht. Ontdek de vele lagen in dit traditionele feest.

Lees verder …


1 februari 2018

Christelijke Kerken als de vingers van één hand

Metropoliet Athenagoras was gastheer van de afsluitende gebedsdienst van de Gebedsweek voor de Eenheid van de Christenen in Brussel.

Lees verder …


31 januari 2018

Johannes Don Bosco als inspirator

Vandaag, op de laatste dag van januari, gedenkt en viert de kerk de heilige Johannes Don Bosco. Een mooi mens die zoveel goeds tot stand heeft gebracht, én daardoor miljoenen mensen heeft opgeroepen het goede van God mede gestalte te geven, en dit binnen een heel eigen spiritualiteit.

Lees verder …


30 januari 2018

Elke dag opnieuw beginnen

Sprookjes en mythen vertellen in tal van variaties het verhaal van de held die neerdaalt naar de onderwereld, waar hem (of haar) een moeilijke, zo niet onmogelijke opdracht wacht. Deze mythen, zegt Lisette Thooft, beschrijven in feite onze menselijke conditie. In de slaap zijn wij  even bevrijd van de aardse zwaarte, maar iedere ochtend begint de onmogelijke opdracht weer opnieuw. In haar nieuwste boek geeft Lisette negen tips om elke nieuwe dag weer dapper tegemoet te treden.

Lees verder …


29 januari 2018

Is de mens ‘ongeneeslijk religieus ‘?

Luister hoe de Nederlandse filosoof Hein Stufkens deze uitspraak duidt.

Lees verder …


28 januari 2018

19 Algerijnse martelaren binnenkort zalig

Paus Franciscus heeft het martelaarschap van 19 martelaren van Algerije erkend, waaronder de monniken van Thibirine (“Des hommes et des dieux”). De Zaligspreking volgt waarschijnlijk dit jaar nog. Vanwege hun martelaarschap is een wonder niet nodig.

Lees verder …


27 januari 2018

Kan jij gelukkig zijn in een klooster ? Twijfel niet, ontdek het !

6 zusters van verschillende congregaties slaan de handen in elkaar om zoekende jonge vrouwen een weekend te laten meeleven en wegwijs te maken.

Lees verder …


26 januari 2018

Chili en Peru, een reis in het teken van vrede en hoop

In zijn catechese tijdens de algemene audiëntie van woensdag 24 januari blikte paus Franciscus uitgebreid terug op zijn reis naar Chili en Peru.

Lees verder …


25 januari 2018

Tweets van Rik Torfs

Rik Torfs, voormalig rector van de KU Leuven, schrijft met regelmaat, bijna dagelijks,  twitterberichten. Hij beheerst de kunst om met enkele korte bewoordingen dingen heel raak te zeggen, dikwijls met een vleugje humor, maar altijd to the point. Heel graag deel ik hieronder enkele tweets van zijn hand, van de voorbije twee maanden. Ik hoop dat hij, waar hij bij mij dikwijls in slaagt, je ziel mag raken, en je hart mag doen glimlachen.

Lees verder …