Met vier brieven van Clara doorheen de advent

Met TAU (Franciscaanse spiritualiteit vandaag) belichten we iedere adventszondag een brief van Clara van Assisi gericht aan Agnes van Praag en haar gemeenschap. Een manier om zinvol deze advent door te gaan, én je te verdiepen in de franciscaanse spiritualiteit en bijzonder in deze van Clara. Vandaag een vierde brief voor deze vierde week.

Echt mens zijn heeft te maken met erkennen dat we kleine, kwetsbare en eindige mensen zijn. De verleiding is groot om ons te sieren met onze verdiensten, met ons bezit of met ons succes. Clara en Franciscus leren ons dat dit geen weg ten leven is. Recht doen aan wie we zijn is de weg volgen die de arme en nederige Jezus ons voorgeleefd heeft. Met Hem als spiegel mogen we mens zijn, zonder maskers, zonder opsmuk, en vooral, zonder angst.
We zijn vrije mensen die ons leven mogen dragen en leiden zoals het is. Kerstmis is het feest van mens worden. Dat kleine kwetsbare kind heeft het ons voorgedaan. Wij mogen ons in Zijn spoor laten meetrekken, op weg naar de vrijheid.