Moge het licht aub wat meer zichtbaar zijn?

Een mijmering bij onze huidige berichtgeving

Natuurlijk moeten we de zorg om onze planeet ernstig nemen (lees: gevolgen klimaatveranderingen), en moeten we de covid-pandemie verstandig aanpakken. En ja, er mag ook gesport worden… Maar als ik de huidige media volg, dan is er (buiten voor hen die van sport houden) weinig moois onder de zon.

Men schetst heel dikwijls een beeld van een samenleving dat erg somber is. Terwijl er zoveel mooie en goede dingen gebeuren. Maar op een of andere wijze haalt dat amper het daglicht. Op z’n minst merkwaardig te noemen.

Dit heeft invloed op mensen, op gemoedsstemmingen, op ‘denken over’. Ik mis positieve en constructieve berichtgeving. Of zijn we er met z’n allen zo slecht aan toe? Nee, dat wil ik niet geloven. Meer: ik ben er van overtuigd dat dit niet zo is.

Geef ons toch berichten die ons hart verblijden, die tonen dat er zoveel goede initiatieven bestaan in deze wereld; zaken die het beste in onszelf naar boven halen, dingen die mensen bij elkaar brengen, zaken die ons van binnenuit stimuleren om dankbaar en geëngageerd in het leven te staan.

Moge het licht aub wat meer zichtbaar zijn?
Het zal ons allen ten diepste goed doen.

kris