Nieuw album van Paul Simon (81) gebaseerd op 7 psalmen

Singer-songwriter Paul Simon, 81 jaar intussen, brengt op 19 mei een nieuw album uit. ‘Seven Psalms’ is geïnspireerd door zeven psalmen uit de Bijbel.

De 81-jarige Paul Simon, ooit de kleine helft van het succesrijke duo Simon & Garfunkel, makers van megahits als The Sound of Silence en Bridge over Troubled Water, mag dan gestopt zijn met toeren, hij blijft onverminderd muziekmaken. Veel muziekliefhebbers, niet in het minst de Simon-fans, kijken nu al uit naar 19 mei. Dan wordt zowel op vinyl, cd als op menig digitaal platform zijn Seven Psalms losgelaten.

Seven Psalms is een 33 minuten durende compositie van zeven psalmen, beginnend met het veelbetekende The Lord, overgaand naar Love Is Like a Braid en vervolgens, My Professional Opinion, Your Forgiveness, Trail of Volcanoes, The Sacred Harp en eindigend met Wait. Het is ‘een prachtig, ingewikkeld gelaagd werk dat het concept van het album overstijgt’, klinkt het uit de promomachine van zijn platenmaatschappij Legacy Recordings. ‘Het is een plaat die een boeiende en meditatieve, bijna hymnische soundscape creëert, met Pauls teksten die het zwaartepunt vormen voor constellaties van geluid. Dit werk tart elke categorizering.’