Nieuwe Broederlijk Delen-docu ‘De 25%-revolutie’ in première

De première van de Broederlijk Delen-doc over systeemverandering wordt live gelivestreamd vanavond om 20 uur via YouTube en Facebook.

Broederlijk Delen lanceert de  documentaire ‘De 25%-revolutie’. Vertrekpunt is de nood aan systeemverandering. De docu schetst de nefaste gevolgen van ons huidig economisch groeimodel, maar geeft ook hoop en alternatieven hoe het anders kan. Het systeem werkt niet. We moeten de kernideeën van de economie transformeren, zegt de Britse econome Kate Raworth, bedenker van het alternatieve donutmodel.

De documentaire geeft een podium aan doeners die op hun eigen manier het bestaande systeem in vraag stellen en op zoek gaan naar alternatieven. Aan de hand van hun verhalen en expertise wordt de kijker uitgedaagd om zelf de handen uit de mouwen te steken. Want er is maar 25 procent van de bevolking nodig om het tij te keren.

25 procent

Volgens een studie van Science Magazine is er slechts een minderheid van 25 procent nodig om de samenleving te heroriënteren. Dat is ook de boodschap die de documentaire meegeeft. Trekken we met minstens 25 procent aan hetzelfde zeel, dan kunnen we een betere, meer rechtvaardige wereld creëren. Als het over de toekomst gaat, ben ik hoopvol, aldus CEO van Happonomy Bruno DelepierreAls we de juiste dingen doen en de koppen bij elkaar steken, kunnen we de grote sociale en ecologische uitdagingen die voor ons liggen, oplossen.

Dat is ook exact wat Broederlijk Delen gelooft en waar wij voor staan, zegt Lieve Herijgers, directeur van Broederlijk Delen. Wij beseffen hoe groot de problemen vandaag de dag zijn. En we zijn bereid om actie te ondernemen om er iets aan te veranderen. Wij willen deel uitmaken van die 25 procent. En dat doen we al elke dag in ons werk, door te delen en te herverdelen.

Zo vormen we een deel van de oplossing en we roepen alle kijkers op om ook deel van de oplossing te worden.

Livestream

De première vindt plaats in het kader van de campagne van Broederlijk Delen rond systeemverandering. De film wordt live gestreamd op dinsdag 16 maart om 20 uur via YouTube (zie onder) en Facebook