Oudste man ter wereld bidt dagelijks de rozenkrans

Sinds 4 februari 2022 is de Venezolaan Juan Vicente Pérez Mora met zijn 113 jaar de oudste man ter wereld. 

De Venezolaan Juan Vicente Pérez Mora werd geboren op 27 mei 1909 en is met 113 jaar volgens Guinness World Records momenteel de oudste man ter wereld. De kranige senior is naar eigen zeggen erg gelovig. Ik bid nog twee keer per dag de rozenkrans.

In  een gesprek op de website van Guinness World Records vertelt hij wat het geheim is van een lang leven: hard werken, uitrusten op vakantie, vroeg naar bed gaan, een glas aguardiente (een sterke drank gemaakt van suikerriet) drinken en elke dag God liefhebben en hem in het hart dragen. Het belangrijkste in het leven is de liefde van God, de liefde van het gezin en vroeg opstaan om te werken.

Pérez Mora is het negende kind in een gezin van 10. Toen hij 5 jaar oud was, begon hij met zijn vader en broers en zussen in de landbouw te werken, met name in de oogst van koffie en suikerriet. Op zijn tiende ging hij 5 maanden naar school … maar hij werd te ziek. Van 1948 tot 1958 was hij sheriff in Caricuena. Hij was 60 jaar gehuwd met Ediofina del Rosario García, die overleed in 1997 en hij had met haar zes zonen en vijf dochters. Inmiddels heeft hij 41 kleinkinderen. Vandaag, zo vertelt hij nog, geniet hij van de eenvoudige dingen in het leven en is hij God erg dankbaar.

Bron: CNA / Kerknet.be

Juan Vicente Pérez Mora