Paus Franciscus blikt terug op zijn bezoek aan Kazachstan

In zijn catechese tijdens de algemene audiëntie van woe 21 september 2022 blikte de paus terug op zijn reis naar Kazachstan, ‘land van ontmoeting’.

Geliefde broeders en zusters, goedendag!

De voorbije week, van dinsdag 13 tot vrijdag 16 september, ben ik naar Kazakhstan geweest, een groot land in centraal Azië, naar aanleiding van het zevende congres van de leiders van de traditionele wereldgodsdiensten. Ik herhaal mijn dankbaarheid aan de president van die republieken, aan de gezagsdragers van Kazakhstan voor het onthaal dat mij te beurt viel  en voor de ruime inzet bij de organisatie ervan. Zo ook dank ik van harte de bisschoppen en alle medewerkers voor het vele werk dat ze gepresteerd hebben en vooral voor de vreugde die ze mij bezorgden doordat ik hen kon ontmoeten en allemaal samen zien.

Lees verder op Kerknet.be