Paus Franciscus tot de jongeren in Lissabon: ‘Wees niet bang!’

Tijdens de slotviering gisteren op Campo da Graca te Lissabon moedigde paus Franciscus de jongeren aan om getuigen te zijn van de liefde, de vreugde en de hoop van het geloof.

“Aan jullie, jongeren, die grote dromen koesteren maar vaak bevreesd zijn ze niet te zien uitkomen; aan jullie, jongeren, die soms denken het niet aan te kunnen; aan jullie jongeren, die in deze tijd in de verleiding komen om te wanhopen, jezelf als onvoldoende te zien of je pijn te verbergen achter een glimlach; aan jullie, jongeren, die de wereld willen veranderen en vechten voor gerechtigheid en vrede; aan jullie, jongeren, die je best doen en creatief zijn maar het gevoel hebben dat het niet genoeg is; aan jullie, jongeren, die door de Kerk en de wereld nodig zijn zoals de aarde regen nodig heeft; aan jullie, jongeren, die het heden en de toekomst zijn; juist aan jullie, jongeren, zegt Jezus: ‘Wees niet bang!'”

“Beste jongeren, ik zou ieder van jullie in de ogen willen kijken en zeggen: wees niet bang! Maar ik vertel je iets veel mooiers: Jezus kijkt nu zelf naar je, Hij die je kent en in je leest: Hij kijkt in je hart, glimlacht en herhaalt dat Hij je altijd en oneindig liefheeft. Altijd en oneindig. Ga dus op weg en breng iedereen de stralende glimlach van God! Ga en getuig van de vreugde van het geloof, de hoop die je hart verwarmt, de liefde die je in alles legt. Schijn met het licht van Christus. Luister naar Hem om ook jullie licht van de wereld te worden. En wees niet bang, want de Heer houdt van je en loopt naast je. Met Hem herleeft het leven, altijd.”

Bekijk een kort beeldverslag van de slotviering :