Paus Franciscus vraagt vasten en gebed voor Afghanistan

Paus Franciscus onderstreepte in zijn toespraak na het Angelus zondag dat niemand op historische momenten als deze het hoofd kan en mag afwenden.

Paus Franciscus heeft na het Angelusgebed van zondag de gelovigen opgeroepen tot vasten en gebed voor Afghanistan. Hij verwees ook naar de moordende aanslag van 26 augustus op de luchthaven van Kaboel.

Ik volg de situatie in Afghanistan met grote bezorgdheid en deel in het lijden van al diegenen die rouwen om de slachtoffers van de zelfmoordaanslagen van afgelopen donderdag en van hen die hulp en bescherming zoeken, sprak de paus. Ik vertrouw de overledenen toe aan de genade van de Almachtige God en ik dank degenen die zich inzetten om de mensen te helpen die zo zwaar zijn beproefd, vooral de vrouwen en kinderen. Ik verzoek allen hulp te blijven verlenen aan hen die in nood verkeren en te bidden dat dialoog en solidariteit mogen leiden tot de totstandbrenging van een vreedzaam en broederlijk samenleven en hoop mogen bieden voor de toekomst van het land

° Bron: I.Media / Kerknet.be

Paus Franciscus tijdens het angelus van zondag © Vatican Media