Paus roept Werelddag voor Grootouders en Senioren uit

Paus Franciscus zal op 25 juli in de Sint-Pietersbasiliek een eucharistieviering opdragen t.g.v. de eerste Werelddag voor Grootouders en Senioren.

Paus Franciscus heeft zondag na het angelusgebed bekendgemaakt dat op de vierde zondag van juli voortaan jaarlijks een Werelddag voor Grootouders en Senioren zal worden gehouden. Grootouders vormen de schakel tussen de verschillende generaties, maar worden al te vaak vergeten. Hun stem is zo waardevol omdat het mensen aan hun roots herinnert. Het is belangrijk dat grootouders kleinkinderen ontmoeten en omgekeerd.

Kardinaal Kevin Farrell, de prefect van het Dicasterie voor de Leken, het Gezin en het Leven, is erg blij met het initiatief. Pastorale zorg voor ouderen mag in christelijke gemeenschappen niet langer worden verwaarloosd. Wij moeten erover waken dat wij de ‘spirituele en menselijke rijkdom’ die van generatie op generatie wordt doorgegeven behouden.

De datum van de nieuwe werelddag is gekozen op basis van de gedachtenis van de Heiligen Joachim en Anna, de ouders van Maria en dus de grootouders van Jezus, die volgens de liturgische kalender op 26 juli wordt gevierd. Dit jaar wordt de Werelddag voor Grootouders en Senioren gehouden op zondag 25 juli. De paus zal die dag alleszins voorgaan in een eucharistieviering. Of er ook andere evenementen worden georganiseerd, wordt te gelegener tijd bekend gemaakt.  

Bron: Kathpress.at/Vaticannews.va / I.Media / Kerknet.be

Paus Franciscus ontmoet senioren © Vatican Media