Paus tot seminaristen: ‘Wees teken van een barmhartige Kerk’

Paus Franciscus vraagt de seminaristen om te luisteren en vooral naar de Heer.

Paus Franciscus heeft kandidaat-priesters van het St. Mary’s Seminarie van het bisdom Cleveland (VS) op het hart gedrukt altijd te blijven luisteren naar de Heer, om al van op het seminarie de gewoonte aan te kweken om vaak te bidden en een levend teken te zijn van een barmhartige en extraverte Kerk. Hij nodigde hen uit elke dag ruimte te maken voor de Heer en tijd met hem door te brengen in gebed, in stilte luisterend naar hem voor het tabernakelVaak is het saai om daar te blijven, wanneer God niet spreekt, gaf de paus toe, maar adviseerde hen te wachten. Te luisteren naar wat Hij je wil zeggen. Dat is onontbeerlijk, vooral wanneer we voor dringende en moeilijke taken staan

De paus vertelde de Amerikaanse seminaristen dat luisteren, samen met hun kudde op te trekken zonder iemand uit te sluiten – en niet alleen met de groep die denkt zoals zij – én te getuigen, belangrijke kenmerken zijn van het synodale proces dat de Kerk vandaag doormaakt. Die drie kenmerken zijn essentieel bij de vorming van al wie zich voorbereidt op het priesterschap. De Kerk heeft uw enthousiasme, uw vrijgevigheid en uw ijver nodig om iedereen te laten zien dat God altijd bij ons is, in alle omstandigheden van het leven.

De groep van priesters, diakens, seminaristen, docenten en medewerkers van het seminarie was vanuit Ohio naar Rome gereisd om er de 175ste verjaardag te vieren van de oprichting van hun seminarie. 

Bron: I.Media / Kerknet.be

Sint-Pietersplein te Rome / via Pixabay