Rappende priester en pater franciscaan hit op YouTube

“Als je de taal van de jeugd spreekt kun je verbinding met hen maken”, zegt franciscaan Sandesh Manuel. Samen met de priester Andreas Schätzle maakt hij videoclips met verschillende soorten muziek, waaronder rap.

Franciscaan Sandesh Manuel is afkomstig uit India, maar al verschillende jaren woonachtig in Wenen, waar hij jazz en popmuziek studeerde; ook speelt hij klassiek gitaar.

Eveneens gegrepen door zowel het evangelie als de muziek is de Duitse priester Andreas Schätzle, die ook in Wenen woont.

De priesters besloten samen muziekvideo’s te maken en deze te delen via het YouTube-kanaal van de zingende franciscaan om zo kinderen en jongeren te inspireren en kennis te laten maken met het geloof. Dat zij daarbij rapmuziek gebruiken, kan verbazen. “Maar met rap kun je direct zijn. Ik zocht naar een manier om de christelijke boodschap over te brengen in een taal voor jongeren, die zich tegenwoordig vaak vreemden voelen als zij een kerk binnenstappen”, vertelt Sandesh Manuel. Inmiddels heeft hij 35.000 abonnees op zijn YouTube-kanaal.