Vastenkalender Broederlijk Delen 2021

De vastenkalender van Broederlijk Delen biedt zeer gevarieerd materiaal om 40 dagen lang op weg te gaan naar Pasen. Het centrale thema is dit jaar: ‘40 dagen vasten voor verandering’.

Op de zondagen lezen we de teksten van het zondagsevangelie. Op de maandagen horen we over mensen die het verschil maken in Congo, de Palestijnse gebieden en Bolivië. Op de dinsdagen horen we hoe Broederlijk Delen mensen verandert en aanzet
tot actie. Op de woensdagen lezen we uit de encycliek Fratelli tutti (letterlijk: ‘Broeders allemaal’) van paus Franciscus, waarin hij zijn verlangen uitspreekt naar een nieuwe wereldorde. Op de donderdagen blikken we terug op zestig jaar Broederlijk Delen en de vele facetten van soberheid en solidariteit doorheen de jaren. Op de vrijdagen krijgen we enkele aanzetten om ook in deze versluierde tijd thuis de campagne te beleven. Kleine gebaren maken samen iets groots. Op de zaterdagen reikt priester en psychotherapeut Erik Galle ons een opruimactie aan voor de veertigdagentijd. Geen letterlijke opruimactie, maar wel een figuurlijke voor het oog en het hart.

Uitgegeven bij Halewijn

Prijs: 2,5 euro

Bestelling: klik hier.