“We moeten weerstand bieden. Met gebed, waarheid en solidariteit”

Oorlog op het Europese continent. In de mis voor vrede in de Brusselse kathedraal, onderstreepte kardinaal De Kesel dat we niet mogen zwijgen.

De oorlog in Oekraïne slaat met verstomming. Ruim zeventig jaar vrede op het Europese continent wordt aan flarden geschoten. Velen voelen zich machteloos. Toch kunnen we heel wat doen: solidair zijn met slachtoffers door hulpacties te steunen en vluchtelingen mee te helpen opvangen, door te zoeken naar de waarheid en leugens te doorprikken en door te bidden tot God opdat de waanzin zou stoppen.

Afgelopen zondag 13 maart had in de Brusselse Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal een mis voor vrede plaats. Ze werd voorgegaan door kardinaal Jozef De Kesel, in concelebratie met Mgr. Hlib Lonchyna, bisschop van de Eparchie van Sint-Vladimir-de-Grote voor de Oekraïners van de byzantijnse ritus in Frankrijk, en Mgr Franco Coppola, apostolische nuntius. Ook de hulpbisschoppen Mgrs Jean Kockerols en Jean-Luc Hudsyn concelebreerden, samen met priesters van de katholieke en de Grieks-katholieke Oekraïense Kerk. De eucharistie werd gevierd volgens de Latijnse ritus, in drie talen (Frans, Nederlands en Oekraïens). Een Oekraïens koor ondersteunde muzikaal. Vele honderden gelovigen namen aan de viering deel. 

Lees verder op Kerknet.be / Aartsbisdom Mechelen-Brussel

Foto: Pixabay