Week van de Verbondenheid: ‘Samen tegen eenzaamheid’

Bond zonder Naam en Samenlevingsopbouw nodigen je uit om samen op te komen voor meer menselijke warmte en zachte verbondenheid. Om elkaar niet los te laten wanneer het moeilijk gaat, om te laten zien dat je er voor elkaar bent. Met een kop koffie of een stevige schouder om op te leunen.

Van gisteren, vrijdag 28 mei, tot zondag 6 juni vindt op initiatief van de Bond zonder Naam en Samenlevingsopbouw een Week van de Verbondenheid plaats. Met kleine stoepacties willen beide organisaties oproepen om elkaar niet los te laten wanneer het moeilijk gaat en om te laten zien dat we er voor elkaar kunnen zijn. Dat kan met een kopje koffie, een kop soep, een schouderklopje of gewoon met de oprechte vraag: ‘Hoe gaat het écht met jou?’

Recent onderzoek van Bond zonder Naam toont een sterkte stijging aan van de eenzaamheid. De ongelijkheid wordt opnieuw bevestigd: mensen met een lager inkomen en met gezondheidsproblemen zijn meer eenzaam. Dat ervaren de opbouwwerkers van Samenlevingsopbouw bovendien dagelijks in de praktijk. Maar corona deed ons meer dan ooit beseffen dat we als mens veel voor elkaar kunnen betekenen. Buren en buurten kunnen een cruciale rol spelen. Nabijheid is een belangrijke sleutel naar meer verbinding.

Bron: Bond zonder Naam

Afbeelding: Pixabay