Zuster Magdalena: “God heeft gekozen”

Op zondag 13 maart zal zuster Magdalena van de Zusters van Liefde in Kortemark haar eeuwige professie afleggen.

Zuster Magdalena is een jonge zuster die geboren werd in Gent en opgroeide in Deinze in een katholiek nest. Ze studeerde verpleegkunde en werkte na haar studies drie maanden als vrijwilliger in Israël en daarna drie jaar in het ziekenhuis van Deinze. God riep haar om in te treden in het klooster, iets waar haar familie haar erg in steunt. Ze was eerder, met enkele van haar jonge medezusters, te zien in het VRT-programma Durf te vragen.

Zuster Magdalena vertelde ons over de weg die ze aflegde: “Ik had altijd een verlangen om te trouwen en een gezin te stichten, maar iets weerhield me ervan om daarmee door te zetten. Dat begreep ik niet zo goed. Op een bepaald moment werd die twijfel zo serieus dat ik op bedevaart gegaan ben naar Rome, ik heb er veel gebeden in de hoop er antwoorden in te vinden. Op een bepaald moment sprak ik daar met een bevriende seminarist die er verbleef. Hij zei me: “Misschien word je wel geroepen naar het kloosterleven.” Op dat moment wilde ik dat absoluut niet horen, die opmerking frustreerde me, ik zei hem dat het wel het laatste was wat ik zou doen. Tegelijk begon ik me af te vragen waarom het idee me zo dwarszat. Ik had een eigen plan, maar toch werd ik geroepen voor iets anders, die roeping kwam van buiten mezelf. Ik heb me er toch enkele maanden tegen verzet, maar op een andere bedevaart, naar het Heilige land, realiseerde ik me dat het Gods wil was en dat Hij het beste met me voorheeft.

“Vanaf het moment dat ik instemde met Gods plan voor mij, voelde ik me kalm en gelukkig vanbinnen.”

Lees verder op Kerknet.be – bisdom Brugge

Zuster Magdalena van de Zusters van Liefde in Kortemark © Michiel Van Mulders